Tel: 0267 318 928
Previous Next Play Pause

id. Kertész Dávid

       A nevem id. KERTÉSZ DÁVID, születtem Sepsiszentgyörgyön, 1939. szeptember 18.-án, ebben a városban érettségiztem a SZÉKELY MIKÓ KOLLÉGIUM-ban az 1955-56 tanévben, majd a következő évben a “DÓZSA GYÖRGY” TEXTILGYÁRBAN kaptam munkahelyet, ahol 11 évet dolgoztam.

     kertesz david     Még aktív textilgyári alkalmazottként iratkoztam be a sepsiszentgyörgyi “OLT” ÖNSEGÉLYZÕ PÉNZTÁRBA, sok egykori munkatársammal felismertük a pénztár hasznosságát, segítő készségét.

     Azóta sok víz lefolyt a városunkat átszelő OLT folyón, a textilgyári munkahelyemet közben (1968 május) banki munkára váltottam, ahonnan 31 év pénzügyi tevékenység után vonultam nyugdíjba (42 év munkamezővel) 1999 októben végén.

     Nyugdíjba vonulásom után is megmaradtam az “OLT” Õnsegélyző Pénztár tagjának, ahol a letett pénzem után kapott kamatokat gyűjtögettem – több esetben kölcsönöket is igényeltem -, melyeket az éppen akkor szükséges dolgokra költöttük feleségemmel és két gyermekemmel. Minden évben, de különösen nyugdíjazásunk után, feleségemmel elmentünk kirándulni a Sepsiszentgyörgyi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára keretein belül szervezett “Reménység” klubbal, ugyanis annak az onsegélyző pénztárnak is tagjai vagyunk feleségemmel.

     Sajnos, az utóbbi években csak az önsegélyző pénztáraktól kapott kölcsönökből tudunk komolyabb kifizetéseket eszközölni, jóllehet még aktív dolgozóként más elgondolásaim, terveim is voltak az idős, nyugdíjas évek megélhetőségi lehetőségeit illetően. Ezért vásároltam banki részvényeket, amelyek után az évente kapott osztalékok jól segítettek, bepótoltak a nyugdíjakba, de az utóbbi években a Román Fejlesztési Bank (volt Beruházási Bank) ilyen járandóságot a még megmaradt részvényeimre nem fizetett.

     Továbbra is tagja szeretnék maradni az “OLT” Önsegélyző Pénztárnak, most már feleségemet is meggyőztem, ő is tagja lett, de még sok más barátomnak, ismerősömnek is ajánlottam ezt az önsegélyző pénztárat, ahol a letett pénzük biztonságban van, kamatot kapnak utána és kölcsönt is igényelhetnek, kedvezményes kamattal is, a pénztár vezetősége által meghatározott időszakokban.

     Ezúton szeretnék köszönetet mondani az “OLT” Õnsegélyző Pénztár vezetőségének, alkalmazottainak a tagság iránti figyelmességükért, az évente megszervezett tombola nyereményjátékért, melyekkel úgy a felnőtt tagokat, mint a gyermekeket is megörvendeztetik a karácsonyi ünnepek táján.
 
     Egykori textilgyári emlékeim jutnak eszembe mikor az “OLT” Õnsegélyző Pénztártól ajándékként kapott falinaptárt nézem, úgy érzem, hogy újból abban a közösségben vagyok, amelyben ötven évvel ezelőtt mindenki mindenkit tisztelt és szeretett, a háromezer alkalmazottat foglalkoztató székelyföldi, nagy tekintélynek örvendő textilgyárban, mely a jelenlegi sepsiszentgyörgyi “OLT” Önsegélyző Pénztár bölcsője is volt.


Sepsiszentgyörgy, 2014. december 2.
id. Kertész Dávid

CAR OLT

Az Olt Önsegélyzõ Pénztár központi székhelye

Sepsiszentgyörgy, Nicolae Iorga u., 10/D, iranyítószám 520089, Kovászna megye
Telefon/Fax: 0267 318 928 | e-mail: oltcarsepsi@oltcar.ro

Kovásznai kirendeltség

Kovászna város, Egyesülés utca 15. szám, 9-es tömbház, irányítószám: 525200, Kovászna megye
Telefon/Fax: 0267 341 225 | e-mail: covasna@oltcar.ro

Baróti kirendeltség

Barót város, Rózsák utca 9. szám, 1-es tömbház, irányítószám 525100, Kovászna megye
Telefon/Fax: 0267 377 863 | e-mail: baraolt@oltcar.ro

Székelyudvarhelyi kirendeltség

Székelyudvarhely város, Kossuth Lajos utca 4. szám, irányítószám: 535600, Hargita megye
Telefon/Fax: 0366 566 877 | e-mail: odorhei@oltcar.ro